Ota yhteyttä

Hyvinvointia tuottava työympäristö

Valtava viherseinä on rakennuksen keuhkot ja sydän. Keskusportaikkoon kytkeytyvä, seitsemänteen kerrokseen kurottava vertikaalinen metsä on paitsi esteettinen elämys, myös monella tapaa hyödyllinen: sisäilmaa puhdistavien kasvien lisäksi seinällä kasvaa erilaisia yrttejä ravintolan käyttöön, ja kastelussa hyödynnetään kiinteistön hulevesijärjestelmää.

Jokaiseen kerrokseen on suunniteltu yksilöllinen, rauhoittava äänimaisema, joka houkuttelee käyttäjiä portaiden käyttöön. Keskusportaikossa elimistön sisäistä vuorokausirytmiä noudatteleva valaistus muuntuu päivän mittaan kirkkaasta valkoisesta lämpimään keltaiseen ja auttaa säilyttämään vireystason pitkän, pimeän talven ajan. Työmatkapyöräilijöille on erillinen, turvallisen kulun kiinteistöön tarjoava sisäänkäynti sekä huippuluokan suihku- ja pukeutumistilat.

WELL™on ensimmäinen kansainvälinen rakentamisen laatuluokitus, joka keskittyy rakennuksen tuottaman hyvinvoinnin arviointiin. Luokitus perustuu kymmeneen hyvinvointiin vaikuttavan osa-alueen mittaamiseen. Esimerkiksi luonnonvaloa, ilmanlaatua, liikkumista, materiaaleja ja akustiikkaa arvioidaan sadoilla mittareilla. Sertifikaatin myöntää The International WELL Building Institute (IWBI™).

Swing Housen WELL-serfiointia täydentää tilojen WELL terveys-ja turvallisuussluokitus, joka varmistaa kiinteistön käytönaikaisen puhtaanapidon korkeat standardit.

Swing Houselle haetaan kansainvälisen rakentamisen WELL v2™ Gold-tason laatuluokitusta. WELL v2™-sertifikaatin 10 osa-aluetta ovat:

  • Lämpöviihtyvyys: sopivan miellyttävä ja tasainen lämpötila

  • Ääni: miellyttävä akustiikka ja ääniympäristö

  • Materiaalit: turvalliset, sisäilman kannalta terveelliset materiaalit

  • Mieli: hyvinvointia tukevat tilaratkaisut

  • Yhteisöllisyys: yhteistyöhön kannustavat tilaratkaisut

  • Ilma: laadukas sisäilma

  • Vesi: puhdas juomavesi ja säästeliäs veden käyttö

  • Ravinto: terveellinen, ravinteikas ruoka

  • Valo: laadukas, toiminnallinen valaistus ja luonnonvalon hyödyntäminen

  • Liikkuminen: fyysisten aktiviteettien edistäminen

LUONTOA, LIIKETTÄ JA YHTEISÖLLISYYTTÄ

Luonnon läheisyys on ihmisille tutkitusti hyväksi. Swing Housen yhteistiloissa luonto onkin läsnä eri tavoin: vehreä aula ja seitsemän kerroksen korkuinen viherseinä luovat tiloihin harmonisen, mieltä rauhoittavan tunnelman.

Myös liikkuminen on yksi WELL-teemoista. Swing Housessa käyttäjiä kannustetaan liikkeelle muun muassa viherseinän viereisen avoportaikon äänimaailman sekä houkuttelevien liikunta- ja hyvinvointitilojen avulla. Swing House sijaitsee viheryhteyksien varrella meren äärellä – voit milloin vain tehdä ajatuksia kirkastavan kävelylenkin merenrannassa tai pyöräillä tärkeään tapaamiseen.

Swing Housessa on mietitty työympäristön sosiaalista ulottuvuutta, ja viihtyisät yhteistilat kannustavat kohtaamisiin. Näyttöpäätteen edessä tehtävä tietotyö vaatii vastapainoksi yhteistä ideointia, ravitsevaa lounasta hyvässä seurassa ja kuulumisten vaihtoa kahvin äärellä. Kun työntekijät viihtyvät, se näkyy suoraan terveydessä ja sitä kautta työn tuottavuudessa.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

Swing House toimitilat ympyrä Espoon Keilaniemi

TYÖHYVINVOINTI ON INVESTOINTI TULEVAISUUTEEN

Työntekijöiden tasapainoista arkea ja työstä palautumista tukevat toimitilat ovat työnantajalle merkittävä etu: parhaat osaajat hakeutuvat yrityksiin, jotka kykenevät tarjoamaan kokonaisvaltaisen, hyvän työntekijäkokemuksen. Tämä pitää sisällään myös toimivan työympäristön, joka palvelee paitsi tehokasta työskentelyä myös virkistäytymistä ja hyvinvointia.

Laadukas sisäilma, miellyttävät materiaalit, luonnonvalo, liike ja vihreys ovat WELL v2™ -sertifioidun Swing Housen laadun ajureita. Yrityksille työntekijöiden henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin panostaminen on sijoitus tulevaisuuteen!

Kuvituskuva. Swing House sijaitsee Keilaniemessä, lähellä Keilarannan upeita merimaisemia