Ota yhteyttä

Resurssiviisautta viherratkaisuilla ja kierrätyksellä

Espoon Keilaniemeen kohoava Swing House on suunniteltu ihmisten ja ympäristön hyvinvointia huomioiden.

Swing Housessa keskusportaikkoon kytkeytyvä, seitsemänteen kerrokseen kurottava viherseinä on paitsi esteettinen elämys, myös monella tapaa hyödyllinen: sisäilmaa puhdistavien kasvien lisäksi seinällä kasvaa erilaisia yrttejä ravintolan käyttöön, ja kastelussa hyödynnetään kiinteistön hulevesijärjestelmää. Muuallakin talossa on runsaasti viherkasveja, jotka puhdistavat sisäilmaa ja tuovat tiloihin rauhoittavaa, tasapainoista tunnelmaa.

Funktionaalisia ovat myös kiinteistön osittaiset viherkatot: ne vähentävät melua, imevät ja suodattavat sade- ja sulamisvesiä sekä sitovat hiiltä ilmakehästä. Viherkattorakenteet auttavat lisäksi parantamaan rakennuksen energiatehokkuutta toimimalla eristeenä – kesällä viherkatto torppaa auringon lämpösäteilyä auttaen pitämään kiinteistön viileämpänä, talvella se puolestaan estää lämpöä karkaamasta taivaan tuuliin.

Kiinteistön hiilijalanjälkeä pienentävät viherratkaisujen lisäksi hyvät lajittelumahdollisuudet, joiden tarkoituksena on minimoida sekajäte ja pitää arvokkaat luonnonvarat kierrossa.

”Swing House on suunniteltu siten, että se tukee kiinteistössä toimivien yritysten kestävyystavoitteita. WELL v2 Gold -tason laatuluokitus kertoo, että kiinteistössä on huomioitu kokonaisvaltaisesti ympäristö-, terveys- ja hyvinvointinäkökulmat”, kertoo kohdetta rakennuttavan työeläkeyhtiö Elon projektijohtaja Antti Pyötsiä.

Tutustu Swing Houseen valmistuviin toimitiloihin täältä.

Voimmeko auttaa tila-asioissa? Suunnitellaan yhdessä yrityksenne tarpeita vastaavat tilat!

Merja Rikkonen
Elo toimitilavuokraus
merja.rikkonen@newsec.fi
050 344 3050