Ota yhteyttä

VIISI VINKKIÄ HYVINVOIVAAN TYÖYMPÄRISTÖÖN

“On erilaisia ihmisiä ja elämäntilanteita. Kaikille ei välttämättä sovi sama ratkaisu”, muistuttaa työympäristöasiantuntija Tiia Rauhamäki. On myös lukuisia erilaisia työtehtäviä ja rooleja, joille tarvitaan omat tilaratkaisunsa.

“Jos 20 henkilöä harhailee toimistolla läppärinsä kanssa löytämättä paikkaa virtuaalipalaverille, tila ei toimi ja ihmiset jäävät mieluummin kotiin.”

Newsecillä työskentelevä Rauhamäki tukee yrityksiä erityisesti tilanteissa, joissa tilamuutosten suunta on epäselvä ja johdolla on vaikeuksia päättää, mitä pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä. Yritysjohtajat pohtivat parhaillaan kiivaasti sitä, miten tilat järjestetään nyt, kun etätyösuosituksista ja koronarajoituksista ollaan luopumassa. Uusi normaali on todennäköisesti etä- ja läsnätyön yhdistelmä ja monipaikkainen työnteko, jonka suunnittelussa korostuu hyvinvointi.

Hyvinvointia edistävään ja työntekijöiden arvostamaan toimintaympäristön suunnitteluun Rauhamäellä on viisi vinkkiä, joiden avulla kannattaa aloittaa:

1. Toimivat, viihtyisät ja tarkoituksenmukaiset tilat

Toimistolla täytyy olla riittävästi erilaisia tiloja, oikeassa suhteessa: Avotiloja jaetuin työpistein sekä rauhallisia vetäytymishuoneita luottamuksellisille keskusteluille. On myös rooleja, joissa oma rauhallinen työtila on perusteltua. Yhteisöllisyys ja kohtaamistilojen tarpeellisuus korostuu tulevaisuudessa ja niiden huolelliseen suunnitteluun ja viihtyvyyden edistämiseen kannattaa käyttää resursseja.

2. Henkilökunnan osallistaminen muutokseen

Yritysjohdolla on oltava visio ja strategia siitä, mitä ollaan tekemässä ja miksi. Seuraavaksi tilojen toimivuutta kannattaa miettiä yhdessä henkilökunnan kanssa esimerkiksi osallistavien työpajojen avulla. Paras lopputulos ja sitoutuminen tulevaan toimintamalliin saadaan, kun ihmiset ovat päässeet itse luomaan tulevaisuuden työympäristöään. 

3. Avoin kommunikaatio

Jos yritykseen luodaan kaikkia työntekijöitä koskeva hybridimalli, vaikkapa kaksi etäpäivää viikossa, on ensiarvoisen tärkeää avata, miksi näin tehdään ja mitä tällä tavoitellaan. Avoin ja keskusteleva ilmapiiri auttaa ymmärtämään ja sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin.

4. Valinnan vapaus

Ihanteellisin tilanne on, että ihmiset tulevat omasta vapaasta tahdostaan jatkossakin toimistolle tapaamaan kollegoita. Tämä tilanne edellyttää hyvinvoivaa työkulttuuria. Modernit tietotyöntekijät ovat luovia, innovatiivisia ja usein vapautta rakastavia. He ovat jo tottuneet valinnanvapauteen ja se on heille myös tärkeä kriteeri työpaikan valinnassa.

5. Luottamuksen ilmapiiri

Parhaisiin tuloksiin päästään, kun yrityksellä on eheä, hyvinvointiin ja luottamukseen perustuva työkulttuuri. Yritykset, jotka ovat jo pitkään antaneet työntekijöilleen vapaasti mahdollisuuden monipaikkaiseen työntekoon, ovat yleensä tyytyväisiä tuloksiin ja tuottavuuteen.

Tällöin työtä ja sen toteutumista määrittävät mittarit ovat kohdillaan eikä luottamuspulaa synny.

Espoon Keilaniemeen valmistumassa olevan Swing Housen suunnittelussa työntekijöiden hyvinvointi on nostettu keskiöön. Kohteen modernit työympäristöratkaisut sopivat erinomaisesti hybridityöskentelyn malleihin.

Tutustu Swing Houseen valmistuviin toimitiloihin täältä tai ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä yrityksenne tarpeita vastaavat tilat!

Merja Rikkonen
Elo toimitilavuokraus
merja.rikkonen@newsec.fi
050 344 3050