Ota yhteyttä
WELL is a sign of a high-quality workplace

WELL on laadukkaan työympäristön merkki

Toimitiloissa ihmisten hyvinvointi on nyt keskiössä. Suomen ensimmäisten WELL-sertifioitujen kiinteistöjen joukossa valmistuva Swing House panostaa mittavasti työntekijöiden terveyteen ja viihtyvyyteen.

Uuden Swing House -toimistotalon suunnittelussa käytetty WELL-standardi on kansainvälinen rakentamisen laatuluokitus, joka keskittyy ensisijaisesti rakennuksen tuottaman hyvinvoinnin arviointiin. Luokitus perustuu hyvinvointiin vaikuttavan osa-alueiden mittaamiseen; esimerkiksi luonnonvaloa, ilmanlaatua, liikkumista, materiaaleja ja akustiikkaa arvioidaan yli sadalla mittarilla. Sertifikaatin myöntää The International WELL Building Institute (IWBI™).

Rakennuttaja, työeläkeyhtiö Elo, hakee kohteelle WELL v2 Gold -luokitusta.

”Siinä missä vakiintuneet ympäristöluokitukset LEED, BREEAM ja RTS tarjoavat erinomaiset suuntaviivat ekologisten ja energiatehokkaiden rakennusten suunnitteluun, WELL nostaa keskiöön inhimillisen hyvinvoinnin. Kun sidosryhmät tuodaan yhteen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa hanketta, on helpompi suunnitella, kuinka rakennus parhaiten hyödyttää käyttäjiä”, toteaa Elon projektijohtaja Antti Pyötsiä.

Kymmenen kategoriaa hyvinvoinnin tueksi

WELL v2 sisältää kymmenen arviointikategoriaa: ilma, vesi, ravinto, valo, liikkuminen, lämpöviihtyvyys, ääni, materiaalit, mieli ja yhteisöllisyys. Käyttäjälle kategoriat näkyvät ratkaisuina, jotka tukevat terveyttä, työtehoa ja viihtyvyyttä.

Elimistön luontaista vuorokausirytmiä mukaileva valaistus, edistyksellinen sisäilman puhdistus, luonnollisuutta korostava suunnittelu, vähäpäästöiset materiaalit ja miellyttävän ääniympäristön takaavat pinnat ovat muutamia esimerkkejä Swing Housen eduista. Luokituksen eteen on tehtävä töitä myös rakennusvaiheen jälkeen: WELL vaatii esimerkiksi sisäympäristön jatkuvaa seurantaa ja raportointia kiinteistön koko elinkaaren ajan.

Kiinnostaako sinuakin työskennellä ympäristössä, jossa ihmisten viihtyvyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota?

Tutustu Swing Houseen valmistuviin toimitiloihin täältä.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä yrityksenne tarpeita vastaavat tilat!

Merja Rikkonen
Elo toimitilavuokraus
merja.rikkonen@newsec.fi
050 344 3050