Ota yhteyttä
Swing Housen aulan 7-kerroksinen viherseinä altapäin kuvattuna

Swing Houselle korkein Työympäristö­sertifikaatti – WELL Platinum-taso

Swing House on saanut WELL-sertifikaatin korkeimman laatuluokituksen eli Platinum-tason. WELL-sertifiointi on kansainvälinen rakentamisen laatuluokitus, joka mittaa ja seuraa rakennuksen tuottamaa hyvinvointia työntekijöille. Hyvin suunniteltu työympäristö auttaa jaksamaan.

Swing Housen toteuttamista ovat ohjanneet kunnianhimoiset tavoitteet, joiden mukaan toimistotalon tulee palvella käyttäjiään niin toiminnallisesti kuin viihtyisyydellään. Myönnetty Platinum-tason WELL-sertifikaatti edellyttää kaikkien sertifikaatin ehtojen huomioonottamista jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. 

– Elon tavoitteena työeläkevakuutusyhtiönä on tarjota työympäristöjä, joissa työntekijöiden tarpeet on otettu huomioon monipuolisesti. Siksi asetimme tavoitteeksi WELL Platinum-tason sertifikaatin, joka ohjasi Swing Housen suunnittelua alusta alkaen, kertoo Antti Pyötsiä Elolta. 

Hyvinvoinnin eri osa-alueet kattavasti seurannassa

Vuoden ajan käytössä olleessa Swing Housessa on paljon teknisiä ratkaisuja, jotka varmistavat muun muassa sisäolosuhteiden laatua ja rakennuksen energiatehokkuutta. WELL-standardin mukaisesti hyvinvointiin vaikuttavia osa-alueita arvioidaan ja seurataan sadalla mittarilla. Rakennuksen on täytettävä muun muassa luonnonvalon, ilmanlaadun, liikkumisen, materiaalien ja akustiikan mittaustavoitteet.

WELL-sertifiointi täydentää vakiintuneita ympäristöluokituksia LEED, BREEAM ja RTS, jotka antavat suuntaviivat ekologisten ja energiatehokkaiden rakennusten suunnitteluun. WELL-sertifiointi kiinnittää huomiota yksityiskohtia myöten käyttäjien hyvinvointia tukeviin ratkaisuihin – esimerkiksi Swing Housessa porraskäytävä viherseinineen ja äänimaailmoineen innostaa liikkumaan ja tilojen harmoninen värimaailma auttaa keskittymistä vaativissakin työtehtävissä.  

– WELL-sertifikaatin keskiössä on rakennuksen käyttäjien hyvinvointi, mikä yhdistettynä LEEDistä ja BREAMista tuttuihin energia- ja ympäristöaspekteihin antaa pohjan rakennuksen hyvien ominaisuuksien todentamiselle, Pyötsiä jatkaa.

Viihtyisyys on arvostuksen osoitus henkilöstölle

Hybriditiyön arjessa toimistoympäristön on vastattava käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin useasta lähtökohdasta. Helppo saavutettavuus, hybridityöhön sopivat tilat, hyvinvointia tukevat lounas- ja liikuntapalvelut sekä yhdessäolon mahdollistavat tilat. Näihin kaikkiin on panostettu Swing Housessa. 

Esimerkiksi lounasravintola tarjoilee monipuolista ja maukasta lähiruokaa.

–Swing Housen tasapainoisen mutta virkistävän tunnelman aistii heti kun tulee sisään, sillä tilojen viihtyisyyteen on todella panostettu. Muun muassa luontaista vuorokausirytmiä tukevalla valaistuksella, viherkasveilla ja aidoilla taideteoksilla, kertoo toimitilojen vuokrauksesta vastaava Merja Rikkonen Newseciltä. 

Juuri saatu WELL Platinum -sertifikaatti todentaa useasta eri näkökulmasta, että Swing House tukee käyttäjiensä hyvinvointia ja että rakennus on työympäristöominaisuuksiltaan korkealaatuinen.

– WELL-sertifikaatin uusi ajattelumalli sopii erinomaisesti Elon kunnianhimoisiin vastuullisuustavoitteisiin. Sertifikaatit ovat myös vuokralaisillemme tärkeitä, sillä ne todentavat, että työympäristö on hyvin toteutettu ja ylläpidetty, Antti Pyötsiä Elolta summaa.